Doorgaan naar hoofdcontent

Echte Liefde?


Bij  echte liefde kun je elkaar laten gaan, zonder ruzie… En dat hebben Thekla en ik gedaan, ze heeft een andere partner gekregen..  De hersenbloeding die ik heb gehad heeft er voor gezorgd dat wij geen volwaardige partners meer zijn. Ik ben zeker niet boos op haar, ik ben meer boos op die hersenbloeding. Ik neem haar niets kwalijk, we delen het mooiste dat er is…een kind. Thekla weet dat ik altijd van haar zal houden. Thomas is het bewijs van onze liefde.  Als dat ventje er niet was geweest, was het allemaal anders gelopen. Hij verbind ons…voor altijd en daar zijn wij blij om…echte liefde dus.
Bij echte liefde geef je elkaar ruimte…ik woon in Kampen, zij in Zwolle…ruimte genoeg dacht ik zo, maar ik bedoel het  anders. Ruimte om haar eigen leven te leiden, hoe moeilijk dat voor mij ook is. Ruimte om anderen te ontmoeten.  
Liefde gaat verder dan samen zijn, samen wonen, samen verplichtingen aan gaan, muzieksmaak, literatuursmaak, vakanties, etc. Liefde is een gevoel, een gevoel van…jezelf zijn…op je gemak voelen…thuis voelen…en dat gevoel had/heb ik bij Thekla!
Ik ben zeker geen gemakkelijke partner geweest daar weet Thekla alles van. In mijn relatie had ik behoefte aan ruimte, toen noemde ik het vrijheid.
Mijn hersenbloeding heeft veel afgenomen; mijn zelfstandigheid, mijn werk, mijn manier van contact maken en onderhouden, mijn relatie met Thekla, onze/mijn verwachtingen van de toekomst. Veel is veranderd; minder controle over mijn emoties, minder controle over veel…extra veel zorg die ik nodig heb. Naast het zichtbare (rolstoel, speciale beker om te drinken, lopen met armsteunrolator, gevoeligheid  voor licht, etc.) zijn er ook een aantal onzichtbare veranderingen; ataxie, controle verlies, geen/weinig coördinatie, minder tegen drukte, etc.
Maar dit is er nog na mijn hersenbloeding: relatie als ouder, familie, ik, vrienden en veel andere dingen. Mijn eigenwaarde, de eigendunk en vele andere eigenschappen en dingen.
Okay…de nieuwe Emil zit in een rolstoel, maar grotendeels nog hetzelfde. Dezelfde muziek-, film- en boekensmaak en nog even eigenwijs hoor. Eigen wil, eigen denkwijze en nog even ondoorgrondelijk.

Clichés over liefde: liefde maakt blind, liefde maakt meer kapot dan drank goed kan maken, liefde is als een maan…als ze niet groter wordt, wordt ze kleiner, etc. Genoeg…
Als je liefde niet hebt,
wat heb je dan wel?
Geld? Comfort? Luxe?
Wat doe je ermee?
Wat ben je ermee?
Niets!!!

Citaten genoeg kijk maar eens op http://www.citaten.net/search.asp?citaat=liefde
Zonder liefde wat ben je dan? Niets?  Ze zeggen wel eens “Als je niet van jezelf kan houden, kun je ook niet van iemand anders houden” Hier ben ik het zeker wel mee eens…ik ben nu bezig om weer te leren van mijzelf te houden, want ja ik ben nu anders…

Ik wil graag weten hoe jullie tegen liefde aankijken en houden van, reageer a.u.b.

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIEUW, NIEUWER, NIEUWST

Nieuw jaar, nieuw uiterlijk blog, nieuwe blog stijl…meer dagboekstijl, maar hersenletsel blijft eenonderdeel van mijn leven en dat is zeker van invloed op mijn dagelijkse beslommeringen. De ene dag zal ik meer schrijven dan de andere…net als het leven zelf; de ene dag is de andere niet. Ik zal ook gewoon dingen schrijven (en delen) waar IK zin in heb!
Januari
1 Januari… Lekker geslapen denk ik (want ik sliep) wel met oordopjes in omdat ik om 24:00 het geknal niet wilde horen! Na wat bubbels en cola-rum, wat oliebollen en wat fuetworstplakjes was mijn oudejaarsavond ten einde toen de Guido Wijers klaar was met de oudejaarsconference… heerlijk mijn bedje in nadat ik wat vocht had gelost. Oudejaarsavond in mijn 1tje, in 2018 wil ik het anders doen denk ik. Gezelligheid was ver te zoeken en nieuwjaarsdag? Het zijn voor mij ‘gewone’ dagen, al was dit voor mijn bloeding zeker niet! Familie bezoeken op deze dag, bij opa (afgelopen jaar overleden helaas) en oma in Emmen langs of andere famili…

VETJAAR

2017 begon voor mij slapend…om 24:00 precies ging ik naar bed, ik kon moeilijk in slaap komen want wat mafketels vonden het wel een goed idee om wat vuurwerk af te steken, gelukkig nieuwjaar! Steekwoorden voor mijn 2017: alcohol, pens, ouder worden, kanker, speciaal, zwart (niet discriminerend bedoeld…ik wil niemand beledigen…sorry alvast als dat wel zo voelt…ach fuck you!) oh ja steekwoorden…ge-emmer, muzikaal en Giphart.
De eerste drie steekwoorden begin ik maar mee. Na een oudejaarsavond in mijn eentje; fles prosecco achter de kiezen, stuk of wat oliebollen (verspreid over de dag een stuk of 15), chips en wat gevulde eieren…wenste ik mijzelf een voortreffelijk nieuwjaar toe alvorens ik mijn ‘dronken’ lijf in mijn bed legde nadat ik de prosecco in het toilet piste. Twaalf uur wat een kabaal…ik wil slapen! 2017 het jaar dat ik 40 werd, weer een jaartje ouder en ik merk nu echt ‘ieder pondje gaat door het mondje’. Ik merk dat mijn buikje nu echt groter wordt en ik krijg zelf ‘love-ha…

XXX

Vervoer, de soap gaat nog ff door…mijn standpunt:

Geen vervoer dus…Waarom? Omdat de WMO en Welzijn Kampen hersenletsel niet begrijpen. Wel heeft men begrip voor het feit dat ik hersenletsel heb, maar begrijpt absoluut niet wat het met je leven doet! En met name wat het hebben van hersenletsel van invloed op je gedrag heeft!! En het feit dat je daar geen controle over hebt!Geen controle over gedrag, dan kun je dus zonder het op dat moment zelf te realiseren ongewenst gedrag vertonen. En dit is mij gebeurd dus… Ik heb ongewenst gedrag vertoont waar ik op dat moment geen controle over had. Wat dus resulteerde in het feit dat men nu moeilijk doet om mij te vervoeren bij Welzijn! Een rolstoel niet vastzetten, mijn levensvervoerdersmiddel in combinatie met het onverschillige gedrag van de ‘vrijwillige’ chauffeur resulteerde dat ik ongewenst gedrag vertoonde! Ik werd boos ja, mijn hersenen verwerkten deze informatie niet goed door mijn hersenletsel en ik ‘flipte’ werd dus boos en zei van alle…