Doorgaan naar hoofdcontent

TERUGBLIK 2016

Het jaar voor mij in steekwoorden; muzikaal, vrijwillig, vrienden, familie, film, series, sporten en alcohol.
Ja alcohol…niet in grote getale, maar in ieder geval op de vrijdag- en zaterdagavond bij de TV. Mijn favoriet? Cola-rum of ook wel Baco genoemd, maar dit zegt dat er Bacardi in de mix zit en tegenwoordig drink ik andere rum. Maar okay geen echte baco’s meer…maar komt op hetzelfde neer.



 De cd’s die ik in 2016 gekocht heb en goed vond even een lijstje (top 10)

1.       Robbie Williams               The Heavy Entertainment Show             
2.       Red Hot Chili Peppers      The Getaway
3.       Beth Hart                           Better than home
4.       Weezer                               Weezer (the White Album)
5.       Lianne  la Havas                Is your love big enough?
6.       PJ Harvey                          The Hope Six Demolition Project
7.       Blaudzun                            Jupiter
8.       Beyoncé                             Lemonade
9.       3 Doors Down                   Us and the Night
10.   De Staat                             O

In 2016 was muziek zeker een onderdeel in mijn leven, zoals altijd, zo was op mijn vrijwilligerswerk bij de Vogellanden…Radio Gaga er twee dagen. Voor Radio en TV opnames…ook ik ben op de radio geweest met mijn verhaal bij een plaatje dat ik aanvroeg daarvan zijn ook TV opnames van gemaakt….dus misschien (98%) kom ik in de zomer 2017 wel op TV in het programma Radio Gaga op NPO3. Wil je weten welk nummer ik aan heb gevraagd en welk verhaal erbij hoort? KIJKEN! Houd facebook in de gaten voor nieuws.



Het jaar 2016 was ook het jaar dat mijn opa (opa de Boer) 90 werd en dat de ouders van mijn moeder 65 jaar getrouwd waren! Feestjes dus…en daar houd ik wel van, familie weer zien die je, helaas, niet vaak ziet. Ik ben niet meer mobiel…mijn ouders en opa’s en oma’s zie ik nog wel, maar ooms en tantes…laat staan neven en nichten niet zo vaak. Eigenlijk bij dit soort gelegenheden. Wel pogingen gedaan voor een neven- en nichten dag, maar misschien in 2017…zou ik wel leuk vinden hoor.. En dit jaar bezocht een verre vriend uit oosten mij met zijn vriendin, even voor de Kerst over uit China…zijn initiatief….ik kreeg een berichtje en toen kwam hij in Kampen en hebben we heerlijk gegeten en biertjes gedronken!

Series kijken hou ik van en ik heb toch zeeën van tijd, dus kan het ook. Via een link op internet kan ik alles kijken en natuurlijk via de tv, maar soms mis ik een aflevering en kijk ik via internet…soms lukt opnemen niet, ach dat kijk ik die aflevering via die link. Even een kleine greep van de topseries die afgelopen jaar zag:

1.       American Crime
2.       The Americans
3.       The X-Files
4.       Blindspot
5.       Quantico
6.       Code Black
7.       Vinyl



Films in 2016 die ik gezien heb, in de bioscoop of gedownload… Op 3 staat een film die ik in de bioscoop heb gezien net als die op 7, maar Independence Day was naar mijn idee de slechtste film die ik ooit zag…zonde van het geld…ongeloofwaardig vervolg op de film uit 1997 (die wel goed was), nee dit was een slechte keus door mij. De laatste film die ik in de bioscoop zag dit jaar was Hacksaw Ridge, een aanrader om in de bios te zien…een oorlogsfilm in de trend van Saving Privat Ryan en de geweldige serie Band of Brothers.

1.       The 5th Wave
2.       The Angry Birds Movie
3.       Independence Day: Resurgence
4.       Nerve
5.       Suicide Squad
6.       Sully
7.       Hacksaw Ridge

2016 was voor mij ook het jaar dat naar een flatje ben wezen kijken in Zwolle, maar toch afgewezen. Volgende keer beter. In 2016 ging mijn vrijwilligerswerk bij de Vogellanden ook door en leuk is dit…lekker ff weg uit de woonvorm, mij nuttig en gewaardeerd voelen! Super belangrijk hoor. Het geeft mij het gevoel dat je er weer bij hoort in deze maatschappij. Het is toch een participatie maatschappij en ik participeer…ook bij Stichting MEE daar ben ik ‘ervaringsdeskundige’ en beheer ik samen met nog iemand de facebookpagina “verhalen zonder beperking”…

Samen met mijn vader op vakantie naar Weerselo…bij Reutum. Gezellig in het Twentse landschap, het EK gekeken zonder dat ‘onze’ jongens erbij waren… Nog ff over de grens geweest in Lage, Duitsland, waar mijn moeder woont nu met haar grote liefde.



Dit jaar kun je niet om het overlijden van ‘onze’ voetbal legende Johan Cruyff, de eeuwige nummer 14. Op 24 maart kwam zijn strijd tegen longkanker ten einde! Een maand voor zijn overlijden uitte Cruijff zich in een schriftelijke verklaring nog positief over zijn vooruitzichten de ziekte te overwinnen: 'Ik heb het gevoel dat ik met 2-0 voorsta in de eerste helft van een wedstrijd die nog niet is afgelopen. Ik weet zeker dat ik uiteindelijk zal winnen'.
In 2016 zijn ook grote muziek legendes ons ontvallen; David Bowie, Prince, Toots Tielemans, Leonard Cohen, Glenn Frey, Paul Kartner, Nathalie Cole, Eddy Wally, Maurice White, Lemmy Kilmister, Scott Weiland, Armand en op 1e Kerstdag ook nog Georg Michael…. ‘Last Christmas’ krijgt nu wel een rouw randje.

In 2017 heb ik de intentie om deze zaken te ondernemen…het is geen ‘bucketlist’ maar ik wil deze dingen proberen te doen:

1.       Ziggo Dome
2.       Hedon
3.       Buitenlandse vakantie/dagtrip
4.       Meer initiatief overlaten aan anderen i.v.m. bezoek


2016 volgens Javier Guzman een donker jaar, maar dit vond ik wel meevallen. Er was veel geweld in het nieuws, een discussie dat met racisme te maken had, stempeilingen die er naast zaten, ach ja…who cares! 2017 wordt lichter? We zien het wel, iedereen een goed jaar gewenst!


Reacties




  1. Unknown31 december 2016 12:11

    weer mooi geschreven..trots op je wat je allemaal doet en gedaan hebt mam

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

NIEUW, NIEUWER, NIEUWST

Nieuw jaar, nieuw uiterlijk blog, nieuwe blog stijl…meer dagboekstijl, maar hersenletsel blijft eenonderdeel van mijn leven en dat is zeker van invloed op mijn dagelijkse beslommeringen. De ene dag zal ik meer schrijven dan de andere…net als het leven zelf; de ene dag is de andere niet. Ik zal ook gewoon dingen schrijven (en delen) waar IK zin in heb!
Januari
1 Januari… Lekker geslapen denk ik (want ik sliep) wel met oordopjes in omdat ik om 24:00 het geknal niet wilde horen! Na wat bubbels en cola-rum, wat oliebollen en wat fuetworstplakjes was mijn oudejaarsavond ten einde toen de Guido Wijers klaar was met de oudejaarsconference… heerlijk mijn bedje in nadat ik wat vocht had gelost. Oudejaarsavond in mijn 1tje, in 2018 wil ik het anders doen denk ik. Gezelligheid was ver te zoeken en nieuwjaarsdag? Het zijn voor mij ‘gewone’ dagen, al was dit voor mijn bloeding zeker niet! Familie bezoeken op deze dag, bij opa (afgelopen jaar overleden helaas) en oma in Emmen langs of andere famili…

XXX

Vervoer, de soap gaat nog ff door…mijn standpunt:

Geen vervoer dus…Waarom? Omdat de WMO en Welzijn Kampen hersenletsel niet begrijpen. Wel heeft men begrip voor het feit dat ik hersenletsel heb, maar begrijpt absoluut niet wat het met je leven doet! En met name wat het hebben van hersenletsel van invloed op je gedrag heeft!! En het feit dat je daar geen controle over hebt!Geen controle over gedrag, dan kun je dus zonder het op dat moment zelf te realiseren ongewenst gedrag vertonen. En dit is mij gebeurd dus… Ik heb ongewenst gedrag vertoont waar ik op dat moment geen controle over had. Wat dus resulteerde in het feit dat men nu moeilijk doet om mij te vervoeren bij Welzijn! Een rolstoel niet vastzetten, mijn levensvervoerdersmiddel in combinatie met het onverschillige gedrag van de ‘vrijwillige’ chauffeur resulteerde dat ik ongewenst gedrag vertoonde! Ik werd boos ja, mijn hersenen verwerkten deze informatie niet goed door mijn hersenletsel en ik ‘flipte’ werd dus boos en zei van alle…

TERUGGAAN IN HET LEVEN

Voor deze blog wil ik jullie meenemen naar een jaar dat voor mij bepalend is geweest in mijn ik, mijn vorming, dit jaar is een bepalend jaar geweest in mijn leven….we gaan 23 jaar terug in de tijd naar 1995. Het jaar dat ik mijn HAVO diploma kreeg, mijn HBO studie begon, op kamers ging en het jaar dat mijn ouders gingen scheiden! Een jaar waarin veel gebeurde, hoge pieken had en diepe dalen, veel te verwerken ook. Ook het jaar erna had dit effect op mijn wezen, mijn normen en waarden. Ik ben er niet trots op maar mijn kijk op relaties, de normen en waarden die ik toen daarover had, waren compleet het tegenovergestelde vanaf het moment dat ik de moeder van mijn kind ontmoete in 1998…alles werd anders, door haar is mijn kijk op relaties, zijn mijn normen en waarden veranderd, verschoven…ik stond positiever in het leven! 1995, 1996 en 1997 zijn belangrijke vormingsjaren geweest voor de man die ik nu ben! Studentenvereniging, drank, drugs, vrouwen, ik leefde er op los. Om het 1 en ander t…