Doorgaan naar hoofdcontent

GRASIENTO; la formación de grasa

Een buik, buikje, buikjes. Bij een leeftijd ergens krijgen alle mannen het…een buikje, een pens….geen sixpack. “Goed gereedschap hangt onder een afdakje!” Amahoela! Het oog wil ook wat en wat vinden vrouwen nu bij mannen aantrekkelijk? (of wat wordt ons door anderen aangepraat?) Een platte buik, een sixpack… Wij, als mannen, maar trainen om aan dit ideaalbeeld te voldoen…zweten, oefenen…oefenen en nog eens oefenen, maar hoe ouder je word des te meer moet je doen om aan dit ideaalbeeld te voldoen; minder biertjes, minder tussendoorrtjes, minder snacken, opletten wat je eet, naar een sportschool. Om maar aan het beeld te voldoen en nog zegt ze “Zie ik daar nu een buikje?”, werken we er hard aan…krijg je dit!




Maar voor iemand, zoals ik, in een rolstoel is het vele malen moeilijker! Ik kan niet naar een sportschool, ik zit de hele dag op mijn gat…nou dan komt dat buikje wel! En opletten wat ik eet, minderen met alles. Terwijl ik een levensgenieter ben…ik lust wel een biertje, hou van lekker eten, maar nu moet er nog meer op letten. Als ik dit niet doe…vliegen de kilo’s er aan! Ik heb nu al een buikje, dit merk ik ook doordat broeken mij steeds minder passen, in 5 jaar ben ik van broekmaat 32 naar nu 38 gegaan! Ik schaam mij diep, ik schreef al eerder over mijn gevecht tegen de kilo’s…dat won ik, was ik op mijn streefgewicht gekomen, nu vliegen de kilo’s er ook weer aan, maar nu op een specifieke plek: mijn buik!

Liposuctie? Geen optie! Elke ochtend doe ik liggen op bed buikspieroefeningen, 150 crunsches!(Eerst 50 en nu op 150) Ook nu ik geen vrouw heb die dat van mij ‘eist’, ‘eis’ ik het van mijzelf. Tja dames…wil ik, ondanks mijn irritante rolstoel, toch nog kans maken op de datingmarkt…is een platte buik of een minder buikje wel een pré! Weg met het buikje, weg met die ‘lovehandles’, weg met dat vet…ging het maar zo makkelijk…zucht! En dan nog die fokking coördinatie, helpt ook niet! Zit ook niet mee…ja zit wel, maar niet mee!

Buik…mijn navel word dieper, broeken strakker en T-shirts verbergen mijn buikje niet meer! Ja ik schaam mij soms zo dat ik het wil verbergen…wijdere kleding, maar ja dit werkt ook niet lang. Dan er maar iets aan doen…crunsches, letten op eten enzo. Niet diëten maar levensstijl veranderen (beetje aanpassen), oefeningen doen, letten op je eten, minder snacken, minder tussendoortjes…minder, minder, minder! Niet geen, maar minder…aanpassen.



Grasa is Spaans voor vet, een vette hap? Op z’n tijd…geen sausjes bij of op het vlees (zonde van het vlees ook) maakt minder vet, ketchup i.p.v. mayonaise of fritessaus i.p.v. mayonaise, meer groente, minder biertjes en bij andere alcoholische drankjes opletten wat. Voor de rest gewoon genieten! Genieten kan dat dan nog? Zeker wel, alleen je moet opletten en genieten met mate(n)…gelukkig heb ik wat maten, dus genieten kan ik wel.


Vetophoping…buikje, pens, vetrollen…tja het is wat. Ik voel mij er niet prettig bij, een buikje…verbergen lukt niet meer, al zou ik het willen. Hij is niet groot, maar groot genoeg voor mij om me ervoor te schamen! Soms denk ik “hoort erbij, ik zit in een rolstoel” maar dit wil ik niet! Geen vrouw die dit van mij eist (indirect wel) maar IK eis dit van mijzelf, dus doe ik een beroep op mijn discipline…”help mij om dit buikje weg te halen!” Discipline heb ik wel nodig, buikspieroefeningen zijn niet genoeg, ik moet echt gaan opletten met wat ik eet!

Reacties

  1. ik gebruik de shakes van Herbalife.
    Goed en verantwoorde voeding.
    Ik ben dietributeur en kan het je zeker aanraden.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Echte Liefde?

Bij   echte liefde kun je elkaar laten gaan, zonder ruzie… En dat hebben Thekla en ik gedaan, ze heeft een andere partner gekregen..   De hersenbloeding die ik heb gehad heeft er voor gezorgd dat wij geen volwaardige partners meer zijn. Ik ben zeker niet boos op haar, ik ben meer boos op die hersenbloeding. Ik neem haar niets kwalijk, we delen het mooiste dat er is…een kind. Thekla weet dat ik altijd van haar zal houden. Thomas is het bewijs van onze liefde.   Als dat ventje er niet was geweest, was het allemaal anders gelopen. Hij verbind ons…voor altijd en daar zijn wij blij om…echte liefde dus. Bij echte liefde geef je elkaar ruimte…ik woon in Kampen, zij in Zwolle…ruimte genoeg dacht ik zo, maar ik bedoel het   anders. Ruimte om haar eigen leven te leiden, hoe moeilijk dat voor mij ook is. Ruimte om anderen te ontmoeten.   Liefde gaat verder dan samen zijn, samen wonen, samen verplichtingen aan gaan, muzieksmaak, literatuursmaak, vakanties, etc. Liefde is een gevoel, een gevoel va

HJERNESKADE

Februari 1 Februari…Vandaag naar Zwolle, mijn zonnetje zien, eigenlijk zonnetjes, want ik kan het met hun allemaal prima vinden, maar mijn zoon is echt mijn zonnetje. De dochter van hun, zijn zusje, is ook een zonnetje, maar hun zonnetje, zij laat mijn dag wel stralen, maar niet zo als mijn zoon (ook normaal). Puberen dat doet hij, ik maak hem maar 1 x in de week mee dus ik merk het niet zo veel, maar soms zie je echt puber-gedrag. En dit is zeker niet erg, wat ik wel erg vind is dat ik hem maar eens per week zie, zou ik wel meer willen, maar hoe? 2 Februari… Vanmorgen visite van een lieve vriendin die ik 4 jaar geleden bij ‘toeval’ in de Isala ziekenhuis met spoed (midden in bevalling)   tegenkwam. Gelijk kwamen bij mij herinneringen naar boven van ons bij de Studentenvereniging, bier zuipend, lachend en zingend! Eigenlijk vond ik haar toen wel leuk, stiekem, niet naar gehandeld want ik werd in die tijd verstandig. Ik was in die tijd verzot op mijn ex nu en zij had zo

VERDRIETIG?

Ik verdrietig? Ik ben mijn huis, vriendin, werk, auto en sommige vrienden kwijt. Veel kwijtgeraakt, heb ik daarom verdriet? Ja, soms zeker wel. Tranen vloeien dan rijkelijk… Bij het horen van de bepaalde liedjes van bijvoorbeeld Acda en de Munnik, Spinvis, the Doors, Lenny Kravitz om er maar een paar te noemen. Herinneringen die bepaalde emoties oproepen? Heb ik ook; muziek bijvoorbeeld… De eerste keer weg met Thekla naar Noordwijk aan Zee, ons nummer toen “Het regent zonnestralen” van Acda en de Munnik. En het nummer van Van Dik Hout “Laat het los” samen met Joyce het keihard meezingen aan de bar in het Beugeltje. Skik met “Op fietse” de omgeving waar hij over zingt dan ken ik en vele stukken heb ik ook gefietst. Als puber…als ik boos was op mijn moeder ofzo draaide ik vaak de Heideroosjes “Tering tyfus Takketrut” Zo zijn er nog veel meer te noemen. Wat zegt Wikipedia over verdriet: Verdriet Verdriet of droefenis is een emotie waardoor mensen en dieren kunnen uitdrukk